Skip to Content

Δράσεις

 • Οι ένοικοι και το προσωπικό του Οικοτροφείου «Αστερισμός» πραγματοποίησαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους μέσα σε ένα ζεστό, όμορφο και γιορτινό κλίμα. Συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι από άλλες δομές και υπηρεσίες, μας τίμησαν με την παρουσία τους. Απολαύσαμε την βραδιά κι ανταλλάξαμε ευχές για Καλές Γιορτές.
  Χρόνια Πολλά – Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2019!!!

 • Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Διακοσμητικών Στολιδιών από ζυμαρικά. Τα προιόντα ήταν αποτέλεσμα της Ομάδας Εργοθεραπείας του Κέντρου Ημέρας, της συνεργασίας μεταξύ των Μελών και της όμορφης & δημιουργικής ατμόσφαιρας που υπήρχε για όλο το διάστημα του Δεκεμβρίου στη Μονάδα ενόσω προετοιμαζόταν -με πολύ αγάπη- ώστε να διανεμηθούν (με τις ευχές μας) στους συμπολίτες μας.

 • To διάστημα 18-20 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Διοργανώθηκε από την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου και συμμετείχαν Ένοικοι, Μέλη και Προσωπικό από τις Στεγαστικές Μονάδες και το Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η καθώς και Ένοικοι και Προσωπικό των Στεγαστικών Μονάδων του Γ.Ν. «Γ.Χατζηκώστα»

 • Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία LIMNI και ο Αθλητικός Όμιλος "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" Ιωαννίνων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και την υποστήριξη τοπικών φορέων και αθλητικών/ πολιτιστικών συλλόγων, πραγματοποίησαν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018, αγώνες δρόμου με στόχο την ανάδειξη και προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας και την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα εκδηλώσεις που περιλάμβαναν περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά δρώμενα. Επίκεντρο των παραπάνω ήταν η Πλατεία Μαβίλη.

 • Σε μιά καλοκαιρινή βραδυά,την Τετάρτη 1η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Ξενώνα "Στα Γιάνεννα" η παράσταση: "Η πετρόσουπα" σε σκηνοθεσία/ διδασκαλία του Γιώργου Μπακόλα.

 • Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήσαμε την δεύτερη εκδρομή μας για το 2019, με προορισμό το Μονοδένδρι.
  Στους Ασπραγγέλους, ενημερωθήκαμε για την ευρύτερη περιοχή του Βίκου – Αώου, και έπειτα κάναμε μια μικρή στάση στο εντυπωσιακό γεφύρι του Κόκκορη.
  Συνεχίζοντας στο Μονοδένδρι, καθίσαμε κάτω από τον πλάτανο στο κέντρο του χωριού όπου απολαύσαμε τον καφέ μας. Θαυμάσαμε τις χειροποίητες δημιουργίες στη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή.
  Επιστρέψαμε στα Ιωάννινα με τις καλύτερες εικόνες και εντυπώσεις και ανανεώσαμε την συνάντησή μας για την επόμενη εκδρομή.

 • Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 η ημερήσια εκδρομή της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. στην Πάτρα με συμμετέχοντες τους ενοίκους των στεγαστικών δομών του Ξενώνα «στα Γιάννενα», του Ξενώνα «Αμπελόκηποι» και του Οικοτροφείο «Αστερισμός», καθώς και μέλη του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» και του Κηροπλαστείου.

 • Πραγματοποιήηθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η Ημερήσια Εκδρομή στο Μέτσοβο και το Ανήλιο.
  Η πραγματοποήση της σχεδιάστηκε από τα Μέλη του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" και της Κοινωνικής Λέσχης "Σταθμός" στα πλαίσια της Ομάδας Κοινότητας. Αρχικά επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη "Αβέρωφ" και στη συνέχεια το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, όπου οι πιό τολμηροί πέρασαν αρκετή ώρα στις πλαγιές του χιονοδρομικού κάνοντας έλκηθρο και παίζοντας χιονοπόλεμο ενώ οι υπόλοιποι απόλαυσαν το τζάκι και τομ καφέ τους στην καφετέρια.

 • Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη εκδρομή του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" και της Κοινωνικής Λέσχης "Σταθμός"
  Συνδυάστηκε με επίσκεψη στο χωριό του Καλπακίου και πρωινό καφέ, πέρασμα από τη Μονή Βελλάς, ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού.

 • Με Ενοίκους των Στεγαστικών Μονάδων της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. (Ξενώνας "Αμπελόκηποι" - Ξενώνας "Στα Γιάννενα - Οικοτροφείο "Αστερισμός") και Μέλη του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη στο Στάδιο "Ζωσιμάδες". Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε τον ποσοσφαιρικό αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα - Παναιτωλικός που έγινε στα πλαίσια του Πρωταθλήματος της Superleague . Παρά το άτυχο αποτέλεσμα για την τοπική μας ομάδα ο χρόνος που περάσαμε όλοι μαζί ήταν ευχάριστος και δημιουργικός.