Skip to Content

Δράσεις

 • Το Κέντρο Ημέρας «Σκυτάλη» της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, σε μια προσπάθεια αποτροπής της απομόνωσης, περιθωριοποίησης και στιγματισμού κοινωνικών ομάδων και της παράλληλης προαγωγής της ψυχικής υγείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, αγώνα bowling: «Strike στον κοινωνικό αποκλεισμό»

  Τον αγώνα ενίσχυσαν με την παρουσία τους ομάδες από:
  - την κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις
  - το παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  - τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Intersos
  - το Σύλλογο Πτυχιούχων Γυμναστών Ιωαννίνων

 • Σε μιά καλοκαιρινή βραδυά,την Τετάρτη 1η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Ξενώνα "Στα Γιάνεννα" η παράσταση: "Η πετρόσουπα" σε σκηνοθεσία/ διδασκαλία του Γιώργου Μπακόλα.

 • Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήσαμε την δεύτερη εκδρομή μας για το 2019, με προορισμό το Μονοδένδρι.
  Στους Ασπραγγέλους, ενημερωθήκαμε για την ευρύτερη περιοχή του Βίκου – Αώου, και έπειτα κάναμε μια μικρή στάση στο εντυπωσιακό γεφύρι του Κόκκορη.
  Συνεχίζοντας στο Μονοδένδρι, καθίσαμε κάτω από τον πλάτανο στο κέντρο του χωριού όπου απολαύσαμε τον καφέ μας. Θαυμάσαμε τις χειροποίητες δημιουργίες στη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή.
  Επιστρέψαμε στα Ιωάννινα με τις καλύτερες εικόνες και εντυπώσεις και ανανεώσαμε την συνάντησή μας για την επόμενη εκδρομή.

 • Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 η ημερήσια εκδρομή της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. στην Πάτρα με συμμετέχοντες τους ενοίκους των στεγαστικών δομών του Ξενώνα «στα Γιάννενα», του Ξενώνα «Αμπελόκηποι» και του Οικοτροφείο «Αστερισμός», καθώς και μέλη του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» και του Κηροπλαστείου.

 • Πραγματοποιήηθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η Ημερήσια Εκδρομή στο Μέτσοβο και το Ανήλιο.
  Η πραγματοποήση της σχεδιάστηκε από τα Μέλη του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" και της Κοινωνικής Λέσχης "Σταθμός" στα πλαίσια της Ομάδας Κοινότητας. Αρχικά επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη "Αβέρωφ" και στη συνέχεια το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, όπου οι πιό τολμηροί πέρασαν αρκετή ώρα στις πλαγιές του χιονοδρομικού κάνοντας έλκηθρο και παίζοντας χιονοπόλεμο ενώ οι υπόλοιποι απόλαυσαν το τζάκι και τομ καφέ τους στην καφετέρια.

 • Σας ενημερώνουμε σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" και της Κοινωνικής Λέσχης "Σταθμός", εν όψει των εορτών:

  Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 θα συμμετέχουμε στο bazaar Κηροπλαστικών προιόντων του Κηροπλαστείου της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. με τη διανομή έντυπου υλικού και χριστουγεννιάτικων καρτών. Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί στην πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου από τις 10π.μ. και μετά.

 • Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη εκδρομή του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" και της Κοινωνικής Λέσχης "Σταθμός"
  Συνδυάστηκε με επίσκεψη στο χωριό του Καλπακίου και πρωινό καφέ, πέρασμα από τη Μονή Βελλάς, ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού.

 • Με Ενοίκους των Στεγαστικών Μονάδων της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. (Ξενώνας "Αμπελόκηποι" - Ξενώνας "Στα Γιάννενα - Οικοτροφείο "Αστερισμός") και Μέλη του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη στο Στάδιο "Ζωσιμάδες". Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε τον ποσοσφαιρικό αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα - Παναιτωλικός που έγινε στα πλαίσια του Πρωταθλήματος της Superleague . Παρά το άτυχο αποτέλεσμα για την τοπική μας ομάδα ο χρόνος που περάσαμε όλοι μαζί ήταν ευχάριστος και δημιουργικός.

 • Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε από την Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.η τελευταία ημερήσια εκδρομή για το έτος 2017. Συμμετείχαν ένοικοι των Στεγαστικών Μονάδων και Μέλη του Κέντρου Ημέρας "Σκυτάλη" της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. από την Κοινότητα.

 • Στα πλαίσια δράσεων για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση των ωφελούμενων της Εταιρείας μας, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Ναύπακτο στις 24.08.2017. Στην εκδρομή συμμετείχαν ένοικοι των στεγαστικών δομών και ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας και του Κηροπλαστείου.