Skip to Content

Δράσεις

 • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής από το Κέντρο Ημέρας «Σκυτάλη» της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η., την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλα στο Πνευματικό Κέντρο, όπου τα μέλη της ομάδας ζωγραφικής του Κέντρου Ημέρας εξέθεσαν τις δημιουργίες τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης χαιρέτησε ο ζωγράφος και συνεργάτης του Κέντρου Ημέρας, κ. Χατζηχρήστος Γιάννης.

 • Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, μας επισκέφτηκαν στον χώρο του Ξενώνα «Αμπελόκηποι»
  ειδικοί σε θέματα υγιεινής διατροφής και διαιτολογίας του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, για να μας
  συμβουλεύσουν σχετικά με τη διατροφή και ειδικότερα σχετικά με τα οφέλη του
  μεσογειακού διαιτολογίου. Αφού μας εξήγησαν βασικά στοιχεία σωστής διατροφής,
  απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού για θεωρητικά και πρακτικά θέματα. Ήταν μια
  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης της ποιότητας
  ζωής.
  Βασιζόμενοι στο ίδιο σκεπτικό της προαγωγής της ποιότητας ζωής, την επόμενη ημέρα

 • Στο πλαίσιο των ψυχοκοινωνικών δράσεων πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2019 ημερήσια εκδρομή στην Βέροια - Νάουσα, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη των δομών της εταιρείας. Αρχικά, επισκεφθήκαμε την Παναγία Σουμελά, όπου εντυπωσιαστήκαμε από την αρχιτεκτονική της μονής και το πανέμορφο, καταπράσινο φυσικό τοπίο. Ακολούθησε φαγητό στην παλιά πόλη της Βέροιας και ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας με την επίσκεψη στο πάρκο του Αγίου Νικολάου, στη Νάουσα, σε ένα μοναδικό στην Ελλάδα υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εξήντα στρέμματων πανέμορφης γης που παίρνουν ζωή από τις πηγές του ποταμού της Αράπιτσας.

 • Την Πέμπτη 16 Μαϊου 2019, η Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η. συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου με τίτλο «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. 20 χρόνια απο το Ν. 2716/99» που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στην Αθήνα, με την παρουσίαση με τίτλο «Συλλογικότητα και ευθύνη σε μια δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με 16ωρη παρουσία προσωπικού».

 • Στο πλαίσιο του αγωνιστικού θεσμού “RUN GREECE”
  που έλαβε χώρα στις 19 Μαΐου 2019, στην κεντρική πλατεία
  των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης
  με σκοπό την αγωγή κοινότητας, την καταπολέμηση του στίγματος
  και την δικτύωση στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό της περιοχής.
  Θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές του
  θεσμού για την εξαιρετική συνεργασία μας.

 • Στις 22 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Πρέβεζα, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη». Αρχικά, επισκεφθήκαμε την Αρχαία Νικόπολη, όπου θαυμάσαμε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία. Στη συνέχεια, απολαύσαμε τον περίπατο και το φαγητό μας στα πεζοδρομημένα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης.

 • Το Κέντρο Ημέρας της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η συμμετείχε την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019, στον ετήσιο θεσμό «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ» των Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ 360◦Ιωαννίνων, που έχει καθιερώσει για να στηρίξει προσπάθειες των νέων για ένταξη στην αγορά εργασίας και για την επαφή σπουδαστών/αποφοίτων με τις επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και κάλυψη θέσεων μόνιμης εργασίας. Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθώς και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης και παροχής εθελοντικής εργασίας.

 • Στο πλαίσιο υλοποίησης της «Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά το σχολικό έτος 2018-2019» του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στις 11 και 12 Απριλίου, στην Ά και Β τάξη με θέμα: «Ψυχική Νόσος και Στίγμα». Συγκεκριμένα, περιελάμβανε ενημέρωση για τις δομές της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η, την ψυχική νόσο και τη στιγματοποίησή της, καθώς και περιήγηση των μαθητών στις δομές.

 • Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκδρομή για το 2019 στα Μετέωρα – Τρίκαλα. Συμμετείχαν ένοικοι των στεγαστικών δομών της Εταιρείας μας και ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας και του Κηροπλαστείου.

 • Οι ένοικοι και το προσωπικό του Οικοτροφείου «Αστερισμός» πραγματοποίησαν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους μέσα σε ένα ζεστό, όμορφο και γιορτινό κλίμα. Συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι από άλλες δομές και υπηρεσίες, μας τίμησαν με την παρουσία τους. Απολαύσαμε την βραδιά κι ανταλλάξαμε ευχές για Καλές Γιορτές.
  Χρόνια Πολλά – Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2019!!!